Överlägsen seger i årets slåttertävling

När årets slåttertävling i Böleskölen gick av stapeln så stod 6 lag på startlinjen. Det var en markant ökning jämfört med fjolårets startfält. Förutom Margaretha Jönzén rakstra i lag Borta sjöön hade alla deltagare erfarenhet från tidigare slåttertävlingar. Tre av lagen, Anners, Tomt och lag Glans hade stått som segrare i tidigare tävlingar. Övriga deltagande lag var, Väst i täkta, Sjölunds och lag Borta sjöön.
Liemännen Uno Eriksson (närmast i bild), Jon Olofsson och Willhelm Sjölund har full fokus på lien medan lag Anners med Karolina Renström är inne på räfsningen.
Nytt i år var att två lag tävlade med knackeliar*. Dessa lag knep första och andra platsen. Möjligen är att slå med lie på väg att bli en materialsport? Nästa år kommer säkert flera lag ställa upp med knackliar.
Invar Haraldsson (i mitten) var i år tillbaka som ledare för tävlingsjuryn. Med skarpa ögon granskar han tillsammans med Gunnar Lundqvist och Karin Östberg-Andersson de tävlande.
Undre bilden;

Tävlingsledare Bo Jönzén (med knallhatt) skuggas här av teknikdomare Jörn Ryder (vit tröja). Deras uppgift är att bedöma de tävlandes teknik med lien och räfsan

Lag Glans ( makarna Åsa Karlström och Tommy Sivertsson från Skålan) tog en överlägsen och odiskutabel seger. Man fick högsta poäng vid alla delmomenten; teknik, tid och välgjort arbete. Segermarginalen var hela 11 poäng till tvåan lag Tomt (Patric och Jessica Landell). Det är den största segermarginalen i tävlingens 20 åriga historia.

Resultat Poäng
1. Glans Tommy Sivertsson, Åsa Karlströmn 27
2. Tomt Patrik Landell, Jessica Landell 16
3. Anners Anders Nordgren, Karolina Renström 16
4. Borta Sjöön Jon Olofsson, Margaretha Jönzén 14
5. Sjölunds Villhelm Sjölund, Albert Sjölund 13
6. Väst i täkta Uno Eriksson, Kristina Nordborg 10
anm: Lag Anners och Tomt hamnade på samma poäng men efterson Tomt hade högre poäng på momentet välgjort arbete ,placeras de före
*Knackeliar är den vanliga lien utanför Skandinavien. Det som skiljer den från de traditionella svenska liarna är - att de inte slipas på slipsten utan eggen knackas vass med en hammare mot ett städ samt att bladet är tunnare.
foto: Lasse N

text:admin

Till sidans topp