Nya tider

I februari 2002 lades böles hemsida ut på internet för första gången. Under 15 år har många bilder och åtskilligt med text publicerats. Sidan innehåller idag 680 objekt/filer. Den har under många år fungerat som en mindre nyhetsportal för Rätansböle, för att väcka ett intresse och skapa nyfikenhet kring våra byar, bland bybor, utflyttade böle- och röjansbor och andra. Under många år så fanns inte de socialamedia som finns i dag. Facebook, twitter, instagram , hashtagar mm var okända begrepp. Utvecklingen har gått dit hän att var och varannan person går omkring med sin egen ”nyhetsportal” i form av en Iphone. Man filmar , fotar, skriver kommentarer och ”lägger ut”. Den traditionella hemsidan har mist sin aktualitet som förmedlare av lokala nyheter och mindre repotage.

Mot bakgrund av detta så kommer undertecknad att i princip ta sin hand från www.ratansbole.se. Sidan kommer att finnas kvar även framledes, men utan uppdatering med repotage mm varje månadsskifte. Den kommer att bli lika statisk som de flesta andra websidor som administreras av t.ex. byalag och föreningar. De uppdateringar som kan tänkas ske blir sporadiska små notiser på startsidan om vad som händer i byn.

Frågan har ställts ,om det finns någon annan som med nya fräscha idéer vill/kan ta över administrationen av hemsidan. Den personen har i dagsläget inte dykt upp.

Det finns sedan flera år tillbaks en facebookgrupp, Rätansböle. Det är bara att hoppas de som är aktiva där, förmedlar nyheter och händelser i byn som kan var av intresse för de stora flertalet.

// K-G Lindblad