Evenemang: Barnfest | Böörsnappet | Loppis | Budag | Slåttergille | Julmässa

Julmarknad i vinterskrud

Traditionsenligt hölls julmarknad på Bölegården lördag före 1:a advent. En regnig natt övergick under förmiddagen till ymnigt snöfall så när marknadsportarna slog upp så var Böle klädd i vinterskrud.

Årets marknad den 36:e i ordningen lockade runt 120 besökare vilket var något fler än fjolåret. De senaste åren har marknaden i Böle genomgått en kvalitetshöjning på de produkter som säljes och den utvecklingen fortsätter.

Närmare 100% av det som säljes är ”hemgjort i byn” . Nya produkter i år var tovade saker av Åsenull , tillverkade av byns fårägare Cecilia Isberg. Det såldes även ekologiskt odlade potatis från Böle-Röjans andelspotisland. Potatisen och tovat sålde slut ganska omgående. Förutom hemstöpta ljus , stickat och blomsterarrangemang kunde besökarna inhandla de mesta av de läckerheter i matväg som tillhör julen. Tunnbröd, paltbröd saffransbröd, matbröd, grynost, hemlagad senap, ,glögg, allehanda kakor och godis.
I serveringen var det full rulle under marknadstimmarna. Där serverades tomtegröt med tunnbrödstut och kaffe med hembakt bröd

I väntan på att auktionen ska börja
Gunnar Andersson från Handsjön, ”still going strong” ,avslutade julmarknaden med auktion, vilket han gjort i mer än 20 år. I vanlig ordning blev dagens sista utrop miniatyrkopian av Rätans kyrka. Tillverkad av Bo Jönzén. Kyrkan fick som vanligt dagens högsta bud 1100 kr. Det är första gången som slutpriset passerar tusenkronorsstrecket.

Årets julmarknadskommitté bestod av Ann-Katrin Isberg, Cecilia Isberg, Vera Hammargård och Ulla-Britt Lindblad. Ett stort tack till dem.

text: admin

foto: Cecilia Isberg

admin


Julmässan
Första advent arrangeras en julmässa på Bölegården. Arrangemanget har pågått varje år sedan 1980.

Bybor och andra skänker varor till försäljning och auktion. Här kan Du som besökare köpa tunnbröd, grynost, hemslöjd m.m. och dricka kaffe med hembakt bröd eller äta julgröt med skinkstut.

foto;Ulla-Britt L

text; admin

Till sidans topp