Evenemang: Barnfest | Böörsnappet | Loppis | Budag | Slåttergille | Julmässa

Trevlig, men inte så fiskrik pimpeltävling

Efter att ha väntat på det perfekta vädret sedan fisketävlingarna på Tjärnen startade så var det äntligen dags förra året. Visst hade det förekommit fina dagar även tidigare, men någon liten defekt hade alltid infunnit sig. Hade det varit blå himmel och sol så hade det kanske varit någon grad för kallt eller också hade det blåst någon sekundcentimeter för hårt.

Att då tro att det skulle bli två år i följd med det perfektaste av perfekta väder hade nog ingen vågat hoppas på. Fast med de bästa förutsättningar – 19 grader kallt vid isnivån, strålade sol från en klarblå himmel och absolut vindstilla på morgonen – så såg det bra ut. Kanske allt för bra? För när det var dags att borra det första hålet så hade en aningen kall sydvind börjat att göra sig gällande. Solen värmde dock och eftersom det då inte längre handlade om några minusgrader alls så var det ändå lätt att stå ut med den svaga vinden. Inte minst eftersom deltagarna dessutom var klädda för betydligt kyligare förhållanden.

Den enda betydelsen blev att man nu kan fortsätta se fram emot den ännu mer hundraprocentigt perfekta fiskedagen.

Det bildades kö vid försäljningen av startkort (ovan)

Fisket kan komma i andra hand, man kan ju bara njuta av solen (t.h.)

Det vackra vädret bidrog till att mellan nittio och hundra personer hade sökt sig till Tjärnen. Av dessa var det 58 vuxna och 20 ungdomar som tävlingsfiskade. När det gällde själva fiskelyckan så var det tyvärr sämre, eller som prisutdelaren Jan-Ola sa; ”Det är troligen den uslaste sammanlagda fångstviken sedan tävlingarna började…”

Nu verkade inte heller den uteblivna fiskelyckan ha påverkat humöret det allra minsta. En röst i mängden, uttalad på USA-engelska: ”Det spelar ingen roll, det har varit en så underbar dag!”, får antagligen symbolisera samtligas känsla.

Under många år har det varit vatten på isen när det varit dags för" Böörsnappet", men i år var förhållandena perfekta. Årets istjocklek var runt 60 cm. Så det krävdes en del energi för att borra ett hål
För första gången i tävlingens historia drogs en gädda upp.
Prisbordet, som Ulla-Britt ”basade” över, var som vanligt stort och samtliga tävlande fick pris. Oavsett om man hade fått någon fisk eller inte.

Jörn stekte kolbullar så att det rök och det gjorde också kolbullesmeten. Det vill säga att efterfrågan var så stor att det tog slut. Dock i ett så sent läge att inte många blev allt för hårt drabbade. Rolf var inblandad i det mesta. Bland annat när det gällde startkorten och att sköta kolbullekassan.

Det smakar bra med kolbulle tycker Edvin Göransson
T.v. Segraren i vuxenklassen Sten Dahl.

T.h. Måns Stålhand segrade i ungdomsklassen vilket han gjort de tre senaste åren

Resultat
Vuxna
gram
1 Sten Dahl 738
2 Robert Pettersson 514
3 Lars-Erik Eriksson 304
4 Pierre Gunnarsson 274
5 Roland gunnarsson 216
6 Ulrika Olofsson 192
7 Lasse Granberg 70
8 Jan-Ola Eriksson 58

Ungdom
gram
1 Måns Stålhand 278
2 Frida Eriksson 88
3 Moa Eriksson 44

Till sidans topp

text: Bo J

foto: admin